flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА!!! З 18 БЕРЕЗНЯ 2020 РОКУ В СУДІ ВСТАНОВЛЕНО ОСОБЛИВИЙ РЕЖИМ РОБОТИ!

18 березня 2020, 12:38

РІШЕННЯ

зборів суддів Житомирського районного суду

Житомирської області

 

 

18.03.2020 року                                                                                      № 3

 

Збори суддів місцевого загального суду                                     

в складі:

Головуючого –  Мокрецького В.І.,

секретаря зборів – Дубовік О.М.,

суддів: Грубіяна Є.О., Зубчук І.В.

 

Обговоривши встановлення особливого режиму роботи суду з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», рекомендацій Ради суддів України відповідно до рішення №19 від 17 березня 2020 року щодо встановлення особливого режиму роботи судів України задля убезпечення населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, листа ДСА України від 16.03.2020 року №14-5197 «Про вжиття заходів з мініманізації ризиків розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

 

В И Р І Ш И Л И:

 

  1. З метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, у період з 18 березня 2020 року до закінчення визначеного на території України карантину, пов’язаного з розповсюдженням коронавірусу COVID-19, або до закінчення карантину у місті Житомирі та Житомирській області якщо строк його дії перевищуватиме строк дії карантину на території України, встановити особливий режим роботи суду, а саме:

1) припинити проведення судових засідань з розгляду судових справ, крім судових справ, які за законом мають розглядатися невідкладно з метою недопущення порушення конституційних прав громадян;

2) припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;

3) заборонити допуск у судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань;

4) заборонити допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань (блідість обличчя, почервоніння очей, кашель, лихоманка, утруднене дихання тощо) та за відсутності засобів індивідуального захисту маски чи респіратора.

Рекомендувати  громадянам та іншим особам усі документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) надсилати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (inbox@zt.zt.court.gov.ua), через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою із обов’язковим зазначенням мобільного чи контактного телефону особи, яка звернулася з такою заявою чи клопотанням.

Рекомендувати учасникам судових засідань в один із наведених вище способів подати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними у справі матеріалами або про відкладення судового засідання на час карантину.

Рекомендувати утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності ознак захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднене дихання, лихоманка тощо), або якщо особа (чи члени сім’ї) протягом останніх трьох тижнів повернулись з країн інфекційного ризику.

Ознайомлення з матеріалами судової справи здійснюватиметься за можливості в дистанційному режимі шляхом надсилання сканкопії матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у заяві, враховуючи негайність потреби.

Зупинити здійснення особистого прийому громадян працівниками загального відділу Житомирського районного суду Житомирської області.

У зв’язку зупиненням особистого прийому громадян працівниками загального відділу, прийом вхідної кореспонденції, крім дистанційних засобів, здійснюється через спеціальну скриньку, яка розміщена на посту Судової охорони, та невідкладно передається до загальноговідділу суду для подальшої реєстрації у встановленому законодавством порядку.

В спеціальну скриньку суду здійснюється подання всіх процесуальних документів у справах (позовних заяв, заяв, скарг, відзивів, клопотань, заяв про отримання копій судових рішень, інших заяв, клопотань у судових справах), звернень до суду з інших питань із обов’язковим зазначенням мобільного чи контактного телефону особи, яка звернулася з такою заявою чи клопотанням, окрім клопотань органів досудового розслідування.

Прийом клопотань органів досудового розслідування здійснюється у порядку, встановленому до введення карантинних заходів.

Інформацію про реєстрацію та подальший рух поданої через поштову скриньку суду вхідної кореспонденції надавати відвідувачам згідно графіку роботи суду за телефоном загального відділу (0412) 26-00-21.

Результати розгляду звернень, які надходять до суду, надсилатимуться засобами поштового зв’язку або через особистий кабінет в системі «Електронний суд» чи на електронну адресу, вказану у зверненні.

Отримати інформацію щодо особливого режиму роботи суду та інформацію у судових справах можливо згідно графіку роботи суду за телефонами:

Загальний відділ – (0412) 26-00-21;

Справи, що перебувають в провадженні:

судді Дубовік О.М. – (0412) 25-41-05;

судді Грубіяна Є.О. – (0412) 41-92-72;

судді Зубчук І.В. – (0412) 26-00-23;

судді Буткевича М.І. – (0412) 26-70-97;

судді Мокрецького В.І. – (0412) 41-94-74.

Тимчасово, з 18 березня до 03 квітня 2020 року, зупинити розгляд справ у судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.

Зазначені обмеження не застосовувати щодо розгляду:

а)  матеріалів слідчими суддями щодо застосування, зміни чи скасування заходів забезпечення кримінального провадження (у тому числі й запобіжних заходів), нагляду за дотриманням законності в питаннях затримання особи та утримування її під вартою, надання дозволів на вчинення окремих слідчих (розшукових) дій в ході досудового розслідування, розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора під час досудового розслідування та вирішення питань щодо поміщення неповнолітнього у приймальник-розподільник та щодо направлення особи до медичного закладу для проведення психіатричної експертизи;

б) кримінальних проваджень:

- в яких обрано або продовжено строк тримання під вартою;

- в яких спливають строки тримання осіб під вартою;

в) справ про адміністративні правопорушення, якщо у разі відкладення розгляду справи закінчаться строки, передбачені ст. 38 КУпАП.

Продовжувати розгляд цивільних справ, справ адміністративної юрисдикції, справ про адміністративні правопорушення у відсутності учасників справи, за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи та надходження заяв сторін про розгляд справи без їх участі. У разі відсутності таких даних, а також у разі подання заяви (заяв) про бажання прийняти участь у справі особисто, відкладати судове засідання на іншу дату.

У день судового розгляду учасники кримінальних проваджень, які прибули до Житомирського районного суду Житомирської області, повинні знаходитися на першому поверсі та у визначений час розгляду справи повідомити по телефону секретаря судового засідання (зазначений в списках кримінальних проваджень, призначених до розгляду) про явку та очікувати від нього відповідного запрошення до залу судового засідання.

Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.

 

 

 

 

Голова зборів                                 (підпис)                               В.І. Мокрецький

 

Секретар зборів                             (підпис)                             О.М. Дубовік