flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"День відкритих дверей 2019"

21 березня 2019, 16:52

         21 березня 2019 року у Житомирському районному суді Житомирської області відбувся черговий комунікаційний захід – «День відкритих дверей».

         Гостями суду були студенти другого курсу Житомирського торговельно-економічного коледжу.

         Зустрічала студентів керівник апарату Мосійчук Ніна Василівна, яка розповіла про роль місцевого загального суду у судовій системі, про новели судової реформи та ознайомила відвідувачів з правилами поведінки у суді.

 

 

         Далі студентів запросили до загального відділу (канцелярії), де керівник апарату розповіла майбутнім правникам як здійснюється прийом та реєстрація вхідних документів, як оформлюються справи, як виконуються рішення суду. Також розповіла про об’єктивний та неупереджений розподіл справ між суддями, який здійснюється за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.      

 

 

         Заступник керівника апарату – Діденко Наталія Євгенівна розповіла студентам про те, що державна служба це публічна, професійна, політично неупереджена діяльність із виконання завдань і функцій держави, про вимоги до осіб, які претендують на вступ на державну службу, а також про те, що зайняти посаду державного службовця можна за умови обов’язкової участі та перемоги у конкурсі на зайняття вакантної посади.

 

 

         Проте найцікавішим для гостей було відвідати зали судового засідання, оглянути кабіни для обвинувачених із захисним склінням, які повністю відповідають європейським стандартам. Судовий розпорядник – Ковальчук Петро Петрович ознайомив студентів зі своїми функціями та запросив гостей у справжнє судове засідання з розгляду кримінальної справи під головуванням судді Мокрецького Віктора Івановича, який розповів про порядок та завдання кримінального провадження.  Студенти подивилися на судовий процес із середини, побачили як діє на практиці Кримінальний процесуальний кодекс України та отримали маленький досвід у відправлянні правосуддя.

 

 

 

 

Далі головний спеціаліст Прохоренко Володимир Вікторович розповів студентам про те, що прогрес в галузі інформаційних технологій не оминув і судову систему – завдяки режиму відеоконференції, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні поза межами приміщення суду.

Цікавим був виступ помічника судді Федіна Андрія Андрійовича, який розповів про специфіку своєї роботи та про посадові обов’язки помічника судді, основним серед яких є - підготування проектів рішень.

 

 

Апарат суду сподівається, що зацікавив студенів діяльністю суду і суддівською професією та із задоволенням у подальшому буде сприяти таким заходам.

 

за повідомленням

прес-секретаря