flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася спільна нарада керівництва Апеляційного суду Житомирської області та ТУ ДСА України в Житомирській області з головами і суддями місцевих загальних судів області

05 жовтня 2016, 10:58

 

30 вересня 2016 року в Апеляційному суді Житомирської області відбулася спільна нарадакерівництва Апеляційного суду Житомирської області та територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області з головами і суддями місцевих загальних судів. У нараді взяли участь голова Апеляційного суду Житомирської області Віталій Котік та його заступники Ірина Гансецька й Юрій Жизнєвський, начальник ТУ ДСА України в Житомирській області Василь Морей, а також голови і судді місцевих загальних судів. До участі в заході був запрошений Богдан Моніч, заступник голови Ради суддів України, суддя Житомирського апеляційного адміністративного суду.
На нараді були розглянуті питання щодо стану здійснення правосуддя судами загальної юрисдикції Житомирщини, їх матеріально-технічного й фінансового забезпечення в першому півріччі 2016 року. 
Голова Апеляційного суду Житомирської області Віталій Котік привітав присутніх та доповів їм про роботу місцевих загальних судів області у звітному періоді. Він проаналізував динаміку надходження справ до судів І інстанції, середньомісячне навантаження на суддів, якісні показники роботи судів, проілюструвавши кожну позицію статистичними даними. Насамкінець В. Котік подякував усім за сумлінне виконання обов’язків зі здійснення правосуддя й висловив надію на те, що й надалі діяльність кожного судді буде спрямована на здійснення ефективного та дієвого захисту прав громадян, забезпечення якісного розгляду судових справ у розумні строки.
З доповіддю про стан матеріально-технічного, фінансового та кадрового забезпечення судів області доповів начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області Василь Морей.
Про роботу Ради суддів України та прийняті нею рішення поінформував учасників заходу член Ради суддів України, суддя Житомирського апеляційного адміністративного суду Богдан  Моніч. Також він відповів на запитання щодо конституційних та законодавчих змін у системі правосуддя України, напрямків їх здійснення та очікуваних результатів.
 
Заступники голови суду Юрій Жизнєвський та Ірина Гансецька проаналізували відповідно до спеціалізації типові помилки при написанні  судових рішень у цивільних і кримінальних справах, строки розгляду справ суддями місцевих судів області, а також  причин скасування та зміни судових рішень, постановлених місцевими судами Житомирської області у першому півріччі 2016 року.
Насамкінець учасники спільної наради обговорили питання щодо забезпечення більш ефективної організації роботи судів у другому півріччі 2016 року, покращення судової практики, запобігання негативним проявам у діяльності судової системи.