flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян!

14 вересня 2016, 09:22

              Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення охорони судів,  інших органів та установ судової системи, а також установ судових експертиз» від 9 листопада 2015 року за № 906, на період до початку виконання в повному обсязі повноважень відомчою воєнізованою охороною Державної судової адміністрації України, охорона судів, буде здійснюватися підрозділами Національної гвардії та Національної поліції.

 Також повідомляємо, що відповідно до спільного наказу ДСА України та МВС України від 12.09.2005 № 102/765, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 2 листопада 2005 р. за № 1322/11602, «Про затвердження Правил пропуску осіб до приміщень судів та на їх територію транспортних засобів» з подальшими змінами, розділом 2 передбачено порядок пропуску осіб до приміщень судів, а саме: п. 2.1. Дані про осіб, які прибули до приміщень судів, заносяться працівниками служби судової охорони у журнал відвідувачів, п. 2.4.3. Особи,  які  беруть участь у провадженні кримінальних, цивільних та адміністративних справ, за списком секретаріату суду або при пред'явленні судової повістки, ухвали суду та документа, який засвідчує особу. У разі, якщо в особи відсутнє посвідчення, працівник охорони через судового розпорядника (секретаря судового засідання) з'ясовує особу прибулого і в подальшому виконує вказівки головуючого в судовому засіданні.
З 04.07.2016 року охорона приміщення суду здійснюється працівниками поліції, тому велике прохання відвідувачів при собі мати документ, який посвідчує особу, а також у разі участі у судовому провадженні повістку або виклик до суду.
 
Керівник апарату суду