flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей - 2023

26 квітня 2023, 09:50

18 квітня 2023 року в Житомирському районному суді Житомирської області проведено «День відкритих дверей».

 

        До суду завітали студенти другого курсу Житомирського торговельно-економічного фахового коледжу ДТЕУ за спеціальністю «Право», яких зустріла керівник апарату Ніна Мосійчук, яка ознайомила присутніх з Правилами пропуску осіб до будинку (приміщень) суду, Правилами поведінки в суді, провела «екскурсію» приміщеннями суду: службові кабінети, зали судового засідання, архів. Розповіла про роль місцевого загального суду у судовій системі.

 

 

       Студенти завітали до відділу документального забезпечення (КАНЦЕЛЯРІЯ) суду, де почули розповідь начальника відділу Ганни Костюк щодо завдань та обов’язків, покладених на працівників відділу, процедури прийому, реєстрації документів та вхідної (вихідної) кореспонденції за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

 

 

       Далі, студентів запросили до загального відділу суду. Головний спеціаліст Олена Рябчук розповіла майбутнім правникам про те, якими нормативно-правовими актами керуються у своїй роботі працівники відділу; особливостями розподілу судових справ та ведення судового діловодства за допомогою автоматизованої системи документообігу суду (комп’ютерною програмою «Д-3»); як оформлюються судові справи та матеріали, як виконуються рішення суду. 

 

 

 

 

 

        Про обов’язки секретаря судового засідання, роботою з технічним засобом з  фіксування судового процесу,  системи відеоконферецзв'язку, за допомогою якого учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні поза межами приміщення суду - розповіла Влада Антоневська.

 

 

 

        Заступник керівника апарату суду Наталія Діденко ознайомила студентів зі структурою та штатною чисельністю суддів і працівників апарату суду, порядком та вимогами проходження державної служби в суді, призначення особи на посаду державного службовця, помічника судді; проходження стажування та практики студентами юридичних навчальних закладів. 

 

 

       

        Студенти були присутніми в судовому засіданні під час оголошення суддею Буткевичем М.І. тексту судового рішення. Подивилися на судовий процес  із середини та отримали маленький досвід у відправленні правосуддя при розгляді судової справи колегіально суддями Мокрецьким В.І, Дубовік О.М. та Татуйко Є.О.

 

 

 

 

 

 

 

        На завершення знайомства – керівництво та працівники апарату суду охоче надали  відповіді на запитання студентів стосовно суддівської кар’єри та досвіду, процесуального порядку розгляду судових справ, організаційної роботи суду.

 

 

 

      За підсумками проведеної зустрічі у всіх учасників залишились позитивні емоції та враження. 

    На думку керівництва суду «День відкритих дверей» є прекрасною можливістю набуття студентами першого професійного досвіду, підвищення обізнаності молоді про діяльність судових органів, задля покращення доступу до правосуддя та формування позитивного іміджу суду та судової влади в цілому

    Сподіваємось, що участь у влаштованому заході сприятиме підвищенню правової культури студентів, молоді та позитивно вплине на подальший особистий вибір професії.

      Слава Україні!

 

 

Н.Діденко