flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо підсудності цивільних справ

01 липня 2022, 16:36

Стосовно підсудності цивільних справ
суд повідомляє наступне!

Юрисдикція Житомирського районного суду Житомирської області розповсюджується на територію однойменного району в її межах до адміністративно територіальної реформи 2015 – 2020 років.
Після адміністративної реформи, що закінчилась в 2020 році в Житомирській області утворилось чотири райони, в тому числі Житомирський. Останній включив в себе такі та раніше існуючі райони: Попільнянський, Брусилівський, Черняхівський, Радомишльський, Коростишівський, Пулинський, Любарський, Романівський, Хорошівський, Андрушівський, Чуднівський.
При цьому, зауважуємо, що адміністративно – територіальна реформа відбулась, однак судова реформа не закінчена. Звідси у Житомирського районного суду Житомирської області відсутні повноваження для розгляду цивільних справ у ліквідованих районах, оскільки у ліквідованих районах існують та функціонують відповідні районні/міськрайонні суди!
Крім цього, юрисдикція Житомирського районного суду Житомирської області не розповсюджується та не розповсюджувалась і на м. Житомир, оскільки в обласному центрі існують та діють суди відповідно до двох його районів – Корольовський та Богунський.
Просимо прийняти дану інформацію до уваги при спрямування позовів та інших пов'язаних із цим матеріалів.