flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення

28 лютого 2022, 15:47

Шановні громадяни!

Інформуємо, що Житомирський районний суд Житомирської області наразі продовжує працювати у штатному режимі й виконувати свої функції з відправлення правосуддя.

Відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» в умовах правового режиму воєнного стану суди, органи та установи системи правосуддя діють виключно на підставі, в межах повноважень та в спосіб, визначені Конституцією України та законами України.

Крім того, відповідно до статті 3 Конституції України, людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Житомирський районний суд Житомирської області наразі забезпечує розгляд термінових та невідкладних категорій справ, зокрема пов’язаних із питаннями обороноздатності держави, забезпечення режиму воєнного стану, мобілізації, питань, які потребують термінового вирішення.

Цивільні, адміністративні, справи про адміністративні правопорушення та кримінальні справи, в яких обвинувачені не тримаються під вартою, призначені з 24.02.2022р. зняті з розгляду. Про нові дату та час, місце розгляду учасників справ буде повідомлено додатково.

Просимо громадян утриматись від відвідування суду. Неявка в судове засідання за викликом суду (повісткою) буде вважатися поважною причиною неявки до суду.