flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17 березня 2017 р.

В суді проведено «День відкритих дверей»
 
 
 
 
      З метою підвищення обізнаності громадян із діяльністю судової системи,  забезпечення права громадян щодо вільного доступу до інформації в усіх сферах суспільного та державного життя,  відкритості та прозорості роботи суду – 17 березня  2017 року в Житомирському районному суді Житомирської області проведено «День відкритих дверей».
       Суд відвідали студенти 3 курсу денної форми навчання за спеціальністю «Правознавство» Житомирського торгівельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету.
       Студентів зустріли: заступник керівника апарату Діденко Н.Є., старший судовий розпорядник Антоневський В.В.. Присутні ознайомились з Правилами поведінки в суді, порядком та правилами пропуску осіб до приміщення суду.
       Знайомство продовжилось в канцелярії суду. Старший секретар суду Морей Г.А. розповіла  про склад та організацію роботи канцелярії суду: порядок прийому громадян, надання та отримання інформації, а також нормативно-правові акти, якими керуються у своїй роботі працівники канцелярії суду; секретар суду Федін А.А. інформував щодо особливостей розподілу судових справ та ведення судового діловодства за допомогою автоматизованої системи документообігу суду - КП «Д-3».
        Заступник керівника апарату Діденко Н.Є. розповіла про організацію та структуру роботи суду, охарактеризувала посади державних службовців та працівників, які входять до складу апарату суду та їх посадові обов’язки; ознайомила з порядком та вимогами проходження державної служби в суді; призначення особи на посаду державного службовця на конкурсній основі та порядком проходження навчальної практики в суді студентами юридичних навчальних закладів.
        Від помічника судді Барабанової Л.С. студенти дізналися про роботу секретаря судових засідань та помічника судді, ознайомились з вимогами щодо складання проектів судових рішень, переліком чинного законодавства, яке найчастіше застосовується при постановлені судового рішення суддею; секретар судового засідання Кушнір М.С. ознайомила з порядком проведення фіксації судового процесу технічними засобами. Головний спеціаліст Прохоренко В.В. продемонстрував роботу системи відеоконферецзв'язку.
      Студенти оглянули службові кабінети, архів суду, приміщення залів судових засідань; були присутніми у судовому засіданні під час розгляду судової справи в порядку кримінального судочинства колегією суддів.
      За підсумками проведеної зустрічі у в учасників заходу та відвідувачів залишились позитивні емоції та враження.
      На думку керівництва суду, проведення заходу «Дня відкритих дверей» є прекрасною можливістю набуття студентами першого професійного досвіду. Сподіваємось, що участь у влаштованому заході сприятиме підвищенню правової культури молоді, що позитивно вплине на подальший особистий вибір професії.
     Від імені керівництва суду висловлюємо подяку всім, хто приймав участь у проведені заходу «День відкритих дверей» в суді.
 
 Діденко Н.Є.